نقد و بررسی اجمالی گلاب دو آتیشه
یکی از اصطلاحاتی که زیاد به گوش همه ما خورده است گلاب دو آتشه است این نوع گلاب که غلظت بالای دارد از تقطیر گل محمدی و گلاب به جای آب به دست میآید یعنی یک بار گل محمدی و آب تقطیر شده و گلاب مرحله اول تولید می شود و در مرحله دوم گلاب تولید شده در مرحله اول با گل محمدی جدید تقطیر شده و گلاب دو آتیشه تولید می گردد.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بدانید براستی فرق بین گلاب دو آتیشه با گلاب معمولی در چیست؟!!!
در حقیقت اگر شما میخواهید بدنبال تفاوت این دو باشین بایستی به نحوه و فرایند تولید گلاب پی ببرید. در حقیقت برای تهیه گلاب از گلبرگ های گل محمدی که از مزارع گل محمدی ناب جمع آوری می شوند و یا واریته ای از گل رز استفاده و طی فرایندی خاص آن را تقطیر و در نهایت گلاب حاصل می شود.
در ابتدا دیگ و گلها را کنار رودخانهها میبرند و دعاهای مذهبی میخوانند. سپس دیگهای مخصوص گلاب گیری را بر روی اجاق گاز قرار میدهند و فرآیند گلاب گیری را شروع می کنند. با توجه به اندازه دیگها، گلهای تازه گل محمدی را با آب با نسبت 1 به ۳ مخلوط میکنند، سپس با گذاشتن سرپوش روی دیگ، روزنههای موجود را میپوشانند تا بدین وسیله بخار بهطور کامل درون دیگ باقی بماند.
فرآیند گلاب گیری تقریباً ۴ ساعت طول می کشد. هنگامیکه محتویات دیگ به جوش آمد، از طریق لوله هایی که به آن متصل است بخار آن را به درون پارچ مسی بزرگی که داخل آب سرد قرار دارد میریزند. این بخار زمانی که از درون لوله ها به درون پارچ مسی سرازیر می شود تشکیل گلاب میدهد.
در پایان جالب است بدانید که برای گرفتن عطر گل نیز لایه روغن بسیار نازکی روی گلاب ایجاد شود که باید بوسیله سرنگ آنرا از گلاب جدا کرد.
شرایط نگهداری گلاب:
اصولاً برای نگهداری از گلاب و عرقیات نیازی به استفاده از یخچال نیست.
فقط کافیست آن را دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید. بایستی بدانید که ورود هرگونه آلودگی به داخل ظرف گلاب باعث خرابی آن می شود بطورکه حتی یک قطره آب و یا حتی یک قطره از خود گلاب می تواند باعث خرابی گلاب شود. یادتان باشد که چنانچه بیش از نیاز از شیشه گلاب برداشت کردید هیچوقت آن را دوباره به شیشه بر نگردانید.
با این توضیح شایعه اضافه کردن آب به گلاب را هم به کلی فراموش کنید. چون در اینصورت کمتر از 24 ساعت باعث خرابی و بوجود آمدن مزه بد گلاب می شود.