نقد و بررسی اجمالی سوهان تخت
از گذشته سوهان نوعی شیرینی ایرانی بوده که با ترکیبات، آرد جوانه گندم، روغن حیوانی یا کره، شکر و عسل تهیه می شود و نوعی از حلوا به حساب می آید.
سوهان در شهرهای مختلف ایران همانند قم، اصفهان، یزد و کرمان به شکل های متفاوتی تولید می شود.
سوهان تخت
در این نوع سوهان روکشی از سوهان، گز با مغز پسته را فرا گرفته و به صورت لقمه ای می باشد.
این نوع سوهان علاوه بر خواص و فواید سوهان دارای خواص و فواید گز نیز می باشد.
سوهان به دلیل ترکیباتش خواص زیادی برای بدن دارد، باعث تقویت اعصاب و روان می شود سبب ذخیره انرژی در ماهیچه ها شده و از خستگی و بی حالی جلوگیری می کند.
همینطور برای سلامت قلب و رشد مغز نیز مفید می باشد.
گز نیز سرشار از انواع پروتئین ها، کربوهیدرات ها و مواد معدنی بوده و خواص زیادی دارد.
مواد تشکیل دهنده سوهان تخت: آرد، جوانه گندم، شکر، روغن کره، هل، زعفران، زرده تخم مرغ
نوع مغز: پسته و خلال بادام